Картофи на фурна с билково масло и свежи подправки (мащерка, див лук и др.)

Картофи на фурна

Ароматни картофи на фурна с билково масло, мащерка и див лук.

Картофи на фурна с билково масло и свежи подправки.

Продукти:
– картофи
– масло
– зехтин
– босилек
– мащерка
– сол, пипери

Плънка: по избор

Сваряваме леко картофите или 7-8 мин. в микровълнова. Издълбаваме ги, намазваме с зехтин, посоляваме и добавяме подправки (в случая босилек и стрък мащерка).

Картофи на фурна

Разпределяме плънката в подготвените картофи и слагаме във фурната. В моя случай плънката беше от месо и малко от издълбаната част на картофите.

Картофи на фурнаКартофи на фурна

След като попечем за бира или две време изваждаме и добавяме парче масло, което предварително сме разбъркали с босилек, мащерка, чесън, див лук  и секви други дивотии и миродии….

Картофи на фурнаКартофи на фурна

Последна операция: поръсваме с рендосан кашкавал, пармезан или каквото сирене ви харесва.

Картофи на фурна

Е наистина последно: Пак печем бира време…..

Сервираме с млечен сос. В моята чиния кладенчето е от картофено пюре а в млечния сос са боднати стръкове мащерка и див лук. Млечния сос е от кисело мляко, зехтин и подправки:

Картофи на фурна

Ароматни картофи на фурна с билково масло, мащерка и див лук.

Filed in: Нови, Рецепти Tags: , , , , , , , ,

You might like:

Зелена салата със сметанови пилешки късчета, сирене, домати, подправки и зехтин Зелена салата със сметанови пилешки късчета, сирене, домати, подправки и зехтин
Невероятни картофи на фурна с ароматни подправки Невероятни картофи на фурна с ароматни подправки
Зелена салата с (чери) домати, маслини, авокадо, сочни пилешки късчета, лимон и зехтин Зелена салата с (чери) домати, маслини, авокадо, сочни пилешки късчета, лимон и зехтин
Салата от червено цвекло с моркови и дресинг от балсамов оцет, мед, лимон и зехтин. Салата от червено цвекло с моркови и дресинг от балсамов оцет, мед, лимон и зехтин.
© 2014 SvilengradInfo. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Продължавай да се усмихваш.
Внимание: Съдържанието не е подходящо за всички възрасти.
Съдържанието, което предстои да видите, може да се счита за обидно и / или неподходящо. Освен това, това съдържание може да се счита за съдържание за възрастни, и ако не сте на законова възраст (на 18 или повече години), от вас се изисква да натиснете бутона за излизане. С натискане на бутона вход, вие потвърждавате, че сте навършили 18 години.