Салата от червено цвекло с моркови и дресинг от балсамов оцет, мед, лимон и зехтин.

salata

Най-напред няколко изречения за червеното цвекло, за което си заслужава да се каже, че е изключително полезно. Съставът на червеното цвекло е вода, белтъчини, въглехидрати, минерални соли (калий, калций, желязо, сяра, фосфор и йод), витамините В1, В2, В12, С, както и каротин. Рядко пиша за съставките на нещата, които приготвям но червеното цвекло си заслужава.

Много е лесна салатката чак срамно. Има една особенност: цвеклото доста цапа ръчичките, измиват се лесно, но е по-добре да позвате ръкавици. Ето и самата рецепта:

На едро ренде стържем цвеклото и морковите. Дресингът приготвяме от: 3 части балсамов оцет; 1 част лимонов сок; 1 част мед; 1 част зехтин. Настърганите моркови и цвекло можете да оформите в купичка или друга форма, след което да поставите в подходяща чиния.

Допълнителни указания: Сервирайте с  50 мл. добре охладена ракия

Filed in: Нови, Рецепти, Салати Tags: , , , , ,

You might like:

Картофи на фурна с билково масло и свежи подправки (мащерка, див лук и др.) Картофи на фурна с билково масло и свежи подправки (мащерка, див лук и др.)
Зелена салата със сметанови пилешки късчета, сирене, домати, подправки и зехтин Зелена салата със сметанови пилешки късчета, сирене, домати, подправки и зехтин
Невероятни картофи на фурна с ароматни подправки Невероятни картофи на фурна с ароматни подправки
Зелена салата с (чери) домати, маслини, авокадо, сочни пилешки късчета, лимон и зехтин Зелена салата с (чери) домати, маслини, авокадо, сочни пилешки късчета, лимон и зехтин
© 2014 SvilengradInfo. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Продължавай да се усмихваш.
Внимание: Съдържанието не е подходящо за всички възрасти.
Съдържанието, което предстои да видите, може да се счита за обидно и / или неподходящо. Освен това, това съдържание може да се счита за съдържание за възрастни, и ако не сте на законова възраст (на 18 или повече години), от вас се изисква да натиснете бутона за излизане. С натискане на бутона вход, вие потвърждавате, че сте навършили 18 години.