Зелена салата с (чери) домати, маслини, авокадо, сочни пилешки късчета, лимон и зехтин

Зелена салата с (чери) домати, маслини, авокадо, сочни пилешки късчета, лимон и зехтин.

Зелена салата с (чери) домати, маслини, авокадо, сочни пилешки късчета, лимон и зехтин.

Прекрасна, полезна и същевременно хранителна зелена салата с (чери) домати, маслини, авокадо, сочни пилешки късчета, лимон и зехтин.

Необходими продукти:

Зелена салата – една средна; (чери) домати – 150 гр.; авокадо – 1 бр.; маслини (аз лично им махам костилките); пилешки гърди – 200 гр.; лимон – 1 бр.; зехтин – 50 мл.; сол, черен пипер

1. Измивате салата и я накъсвате на парчета.

2. Нарязвате авокадото на кубчета и го добавяте към салатата.

3. Добавяте нарязаните домати и маслините.

4. Добавяте приготвените на сух тиган, нарязаното на ивици и подправеното с пипер и сол пилешко. секрет: пригответе пилешките късчета и докато са топли ги поставете в малка тенджера или купа с капак, като добавите малко ароматни подправки (босилек, чесън на прах, мащерка) и разбъркате. По този начин докато приготвяте останалите неща месото ще поеме ароматите и ще се превърне в кулинарно бижу.

5. От зехтина, лимона, малко сол и пипер направете дресинг за салата. Разбъркайте добре дресинга и залейте салата и сервирайте.

Добавянето на ядки също няма да навреди – кедрови ядки, орехи или тиквени семки

Filed in: Нови, Рецепти, Салати Tags: , , , , , , , ,

You might like:

Картофи на фурна с билково масло и свежи подправки (мащерка, див лук и др.) Картофи на фурна с билково масло и свежи подправки (мащерка, див лук и др.)
Зелена салата със сметанови пилешки късчета, сирене, домати, подправки и зехтин Зелена салата със сметанови пилешки късчета, сирене, домати, подправки и зехтин
Невероятни картофи на фурна с ароматни подправки Невероятни картофи на фурна с ароматни подправки
Салата от червено цвекло с моркови и дресинг от балсамов оцет, мед, лимон и зехтин. Салата от червено цвекло с моркови и дресинг от балсамов оцет, мед, лимон и зехтин.
© 2014 SvilengradInfo. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Продължавай да се усмихваш.
Внимание: Съдържанието не е подходящо за всички възрасти.
Съдържанието, което предстои да видите, може да се счита за обидно и / или неподходящо. Освен това, това съдържание може да се счита за съдържание за възрастни, и ако не сте на законова възраст (на 18 или повече години), от вас се изисква да натиснете бутона за излизане. С натискане на бутона вход, вие потвърждавате, че сте навършили 18 години.